لیست الگوریتم های گوگل به همراه معرفی کامل
الگوریتم های گوگل مدام در حال بروزرسانی و یا الگوریتم جدیدی اضافه می شود، به همین دلیل است که روش سئو سایت در سال 2022 با سال 2010 بسیار متفاوت است و همه اینها به دلیل به روز رسانی مداوم الگوریتم های گوگل و تمامی موتورهای جستجو است تا بتوانند بهترین نتایج را با توجه به نیاز و خواسته کاربران ارائه دهند. در همان زمان گوگل علاوه بر به روز رسانی الگوریتم قدیمی، الگوریتم های جدیدی را معرفی کرد که هر کدام عملکرد خاصی دارند. در زیر به معرفی مهمترین الگوریتم های گوگل می پردازیم.
الگوریتم گوگل چیست؟
الگوریتم های گوگل سیستم های پیچیده ای هستند که به یافتن و رتبه بندی مرتبط ترین صفحات در نتایج جستجو کمک می کنند. در واقع، کل موتور گوگل از الگوریتم های زیادی تشکیل شده است که هر کدام چندین فاکتور سئو داخلی و سئو خارجی را در نظر می گیرند.
مهم ترین الگوریتم های گوگل (باغ وحش مجازی گوگل)
به طور کلی، به روز رسانی های گوگل به دو دسته تقسیم می شوند: به روز رسانی های اصلی و به روزرسانی های جزئی. این بهروزرسانیهای جزئی گاهی چندین بار در روز اتفاق میافتند، اما تأثیر آنها به اندازهای نیست که ما متوجه تغییرات مهمی شویم. از سوی دیگر، الگوریتم های بزرگ موتور جستجوی گوگل هر سال اتفاق می افتد و آنقدر سر و صدا می کند که
حتی گوگل نیز آپدیت جدید را تایید می کند و برای آن نامی انتخاب می کند.
از آنجایی که بسیاری از نام های اولین الگوریتم های گوگل از حیوانات گرفته شده بود، بسیاری گوگل را باغ وحش نامیدند.
لیست الگوریتم های گوگل
- سندباکس گوگل
- الگوریتم رنک برین
- الگوریتم برت
- الگوریتم پیج رنک
- الگوریتم پاندا
- الگوریتم پنگوئن
- الگوریتم گورخر
- الگوریتم مرغ مگس خوار
- الگوریتم کبوتر
- الگوریتم موش کور
- الگوریتم Page Layout
- الگوریتم تازگی محتوا
- الگوریتم رقص گوگل
- الگوریتم هیلتاپ یا تپه
- الگوریتم کافئین
- الگوریتم ونیز
- الگوریتم دزد دریایی
- الگوریتم E-A-T
- الگوریتم MUM
- الگوریتم EMD
- الگوریتم Payday Loan
- الگوریتم موبایل گدون
- الگوریتم فرد
- الگوریتم مدیک یا طبی
- الگوریتم موبایل فرست ایندکس
قبل از بررسی الگوریتم گوگل، بد نیست چیزی بدانید. بسیاری از متخصصان سئو وقتی متوجه می شوند که ترافیک وب سایت به طور ناگهانی کاهش یافته است، اولین چیزی که به دنبال آن هستند، اسپم بودن، بررسی بک لینک ها یا سئو داخلی است. در حالی که یکی از مواردی که نمی توان در نظر گرفت، به روز رسانی است که گوگل الگوریتم SEO خود را ارائه می دهد. پس از مطالعه این مقاله به اهمیت این موضوع پی خواهید برد و متوجه خواهید شد که الگوریتم های گوگل یکی از مواردی است که باید مدام بررسی شود.
گوگل سندباکس (Google Sandbox)
اگر وب سایت شما به تازگی ایجاد شده باشد، ممکن است در سندباکس گوگل قرار بگیرید. هدف اصلی Google Sandbox جلوگیری از رتبه بندی صحیح صفحات شما در هنگام ایندکس صفحات است. این به این دلیل است که محتوای صفحات شما ممکن است به اندازه سایر صفحات در SERP مهم و مرتبط نباشد و ممکن است اسپم باشد. در نتیجه، برای اطمینان از صحت آن، مدتی آن را سندباکس قرار می دهد. این ویژگی گوگل هرگز به طور رسمی تایید نشده است، اما خیلی از کارشناسان سئو معتقدند که این الگوریتم وجود دارد و بر نتایج رتبه بندی تاثیر می گذارد.
گوگل رنک برین (Google RankBrain)
گوگل الگوریتم رنک برین RankBrain را به عنوان یک سیستم هوش مصنوعی یادگیری ماشینی ارائه میکند که به موتورهای جستجو کمک میکند بین کلمات مختلف ارتباط برقرار کنند و نتایج را بهینه کنند. ما با معنای لفظی این الگوریتم کاری نداریم و می خواهیم عملکرد آن را بیشتر آزمایش کنیم. به عنوان مثال شما در مورد الگوریتم های گوگل جستجویی انجام داده اید، در الگوریتم Rank Brain، چندین نتیجه را بر اساس آن کلمه کلیدی بررسی می کند و نزدیک ترین آن را به شما می دهد. در واقع این الگوریتم از نتایج مربوط به خود کلمه گوگل یا خود کلمه الگوریتم در نتایج اصلی جلوگیری می کند تا کاربر نتایج را به طور دقیق و مناسب دریافت کند.
الگوریتم برت (BERT)
الگوریتم برت به عنوان بزرگترین تغییر در 5 سال گذشته معرفی شد که از هر 10 سایت یک سایت را تحت تاثیر قرار داده است. این الگوریتم یک ماشین یادگیری مانند الگوریتم Rank Brain است. یک تکنیک مبتنی بر شبکه عصبی که برای پردازش زبان طبیعی توسعه یافته است. کلمه BERT از حروف اولیه کلمات Bidirectional Encoder Representations from Transformers گرفته شده است.
برت میتواند با نگاه کردن به کلمات قبل و بعد، معنای کلمات را دریابد. به عبارت دیگر از روابط متن و کلمه در یک جمله برای درک معنای کلمات استفاده می کند.
الگوریتم پیج رنک (Google PageRank Algorithm)
در پایان قرن بیستم، گوگل تصمیم گرفت الگوریتم جدیدی را معرفی کند که به آن امکان رتبه بندی سایت ها را می داد. پیج رنک (PageRank) یکی از اولین الگوریتم های گوگل بود. ابتدا، این الگوریتم لینک های ارائه شده در هر دامنه یا صفحه را بررسی می کند و بر این اساس سایت هایی را با لینک های معتبر رتبه بندی می کند. در نهایت، گوگل الگوریتم پیج رنک را برای جلوگیری از ایجاد بک لینک انبوه و پولی توسعه داد.
الگوریتم پاندا (Panda Algorithm)
- سایت هایی که تنها با هدف پیوند دادن به سایت های دیگر ایجاد شده اند.
- سایت هایی با محتوای بسیار کوتاهو ضعیف
الگوریتم پاندا محتوای کم حجم را نیز تشخیص می دهد.اگر صفحه ای از نظر تعداد کلمات یا لینک های آن محتوای کمی دارد، بهتر است آن را ویرایش یا حذف کنید. یکی دیگر از مشکلاتی که می تواند باعث جریمه شدن شما توسط گوگل برای محتوای خود شود، تکرار کلمات کلیدی است. این کار فقط می تواند به وب سایت شما آسیب برساند و رتبه شما را در نتایج گوگل پایین بیاورد.
الگوریتم پنگوئن (Google Penguin)
هدف اصلی الگوریتم پنگوئن کاهش رتبه سایت هایی است که به طور غیرقانونی خود را به رتبه های بالا و برخلاف دستورالعمل های کیفیت گوگل ارتقا می دهند. این الگوریتم در آوریل 2012 منتشر شد و هنوز هم یکی از مهمترین اصول کار گوگل محسوب می شود.
اساساً سایت هایی که از تکنیک های مختلف مانند روش های اسپم، استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی و همچنین لینک های غیرقانونی استفاده می کنند، تعداد بازدید و ترافیک و به صورت ارگانیک را کاهش می دهند. این به روز رسانی در الگوریتم های گوگل سایت های مختلفی را که از سئو کلاه سیاه استفاده می کنند به شدت جریمه می کند. بنابراین مدیران وب سایت ها مجبور به ایجاد سایت هایی با محتوای باکیفیت و ارائه تجربیات مثبت به کاربران می شوند تا تجربه کاربری وب سایت نیز افزایش یابد.
به طور کلی مبارزه با لینک های اسپم، تشخیص لینک های پولی یا کلیک های خریداری شده و همچنین تشخیص بسیار قابل شخصی سازی یکی از نقاط قوت پنگوئن است.
الگوریتم گورخر (Zebra Algorithm)
این الگوریتم در واقع یک به روز رسانی برای الگوریتم مرکزی است که در سال 2013 ایجاد شد. یکی از نمایندگان گوگل با مشکل عجیبی روبرو شد. او در حین مرور نتایج جستجو، یک فروشگاه عینک فروشی را در گوگل پیدا کرد که اصلا شباهتی به یک فروشگاه نداشت.
در ادامه به روز رسانی Zebra که بعدها به عنوان الگوریتم شناخته شد، سایت های فروشگاهی را هدف قرار داد که خدمات با کیفیت پایینی ارائه می کردند و اگر فروشگاه فاکتور لازم را نداشته باشد، از نتایج جستجو حذف یا رتبه آن را کاهش می دهد.
گورخر هشدار بسیار جدی در برابر سایت های می باشد که به کاربران و نیازهای آنها اهمیت نمی دهند و خدمات بی کیفیت ارائه می دهند.
الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird Algorithm)
یکی از پیشرفتها در الگوریتمهای گوگل، درک عمیقتر مفهوم پرس و جو است. در گذشته، زمانی که کاربر یک عبارت را در گوگل جستجو می کرد، اولین لینکی که در نتایج گوگل ظاهر می شد، لینکی بود که حاوی آن کلمه کلیدی بود. اگرچه این فرآیند توسط الگوریتم مرغ مگس خوار تغییر کرده است، اما اکنون نتایج جستجو با موضوع و محتوای کوئری باید مرتبط باشد و لزومی ندارد از کلمه کلیدی در مقاله یا محتوا استفاده شود. در این الگوریتم استفاده از مترادف ها مناسب تر و مهم تر شده است.
اگر سئوی مقاله خود را برای این الگوریتم گوگل برنامه ریزی می کنید، باید علاوه بر آن از مترادف کلمه کلیدی استفاده کنید. متن باید روان نوشته شود و خوب خوانده شود. اما نگران نباشید زیرا مرغ مگس خوار کسی را به خاطر رعایت نکردن این نکات تنبیه نمی کند. فقط با دنبال کردن آنها می توانید به خوبی در نتایج جستجوی مرتبط با مقالات خود ظاهر شوید.
از آنجایی که محتوای ارزشمند و اصلی برای گوگل مهم است، بهتر است از این به بعد بیشتر روی تحقیق کلمات کلیدی کار کنید. به عبارت دیگر، بهتر است به جای تکیه بر عبارات کوتاه و کلمات کلیدی، بر تولید محتوای ارزشمند تمرکز کنید. در سایت ها هنوز مرسوم است که کلمات غیرطبیعی و نه چندان معنی دار را در عنوان ها بنویسند. اما با گذشت زمان، با هوشمندتر شدن موتورهای جستجو، همه این سایت ها آسیب خواهند دید زیرا این روش در متون اهمیت پیدا می کند.
الگوریتم کبوتر (Pigeon Algorithm)
الگوریتم موش کور (Possum Algorithm)
الگوریتم موش کور را می توان به عنوان یک نسخه بهبود یافته از الگوریتم کبوتر معرفی شده در سپتامبر 2016 ارائه کرد. این الگوریتم فراتر رفته و دامنه جستجوهای محلی را کاهش داده است. به عنوان مثال، این الگوریتم به شما اجازه می دهد تا یک فروشگاه خارج از شهر را از یک فروشگاه داخل شهر تشخیص دهید. همچنین با استفاده از این ابزار به جستجوگران این امکان داده می شود که فاصله تا مکان مورد نظر را تعیین کنند. به طور کلی، مزایای استفاده از الگوریتم موش کور را می توان در سه مورد خلاصه کرد:
- الگوریتم مشاغل خارج از شهر و مشاغل خارج از شهر را در مقایسه با مشاغل داخلی از هم جدا می کند تا بهتر با کلمه کلیدی مطابقت داشته باشند.
- این الگوریتم برای فیلتر کردن مکان هایی که به هم نزدیک هستند و آدرس یکسانی دارند استفاده می شود.
- موقعیت فیزیکی متقاضی به شدت بر نتایج تأثیر می گذارد. یعنی اگر در منطقه خاصی از تهران به دنبال رستوران هستید، بدون شک الگوریتم موش کور شما را به گزینه هایی نزدیکتر به منطقه مورد نظرتان می برد.
الگوریتم پیج لی اوت (Page Layout Algorithm)
گوگل با الگوریتم Page Layout سعی کرد جلوی تبلیغات زیادی سایت ها بگیرد. به این شکل که وقتی شما وارد سایتی می شوید اونقدر تبلیغات در بالا و گوشه کنار سایت زده که کاربر را خسته می کرد. از زمان آخرین به روز رسانی الگوریتم، گوگل هیچ مشکلی با تبلیغات در بالای صفحه نداشته است، به شرطی که تداخلی با تجربه کاربر و بیش از حد نباشد. بنابراین، سایت ها می توانند تبلیغات را در بالای صفحات خود قرار دهند. گوگل چندین تصویر منتشر کرد تا نحوه قرارگیری آن را بهتر نشان دهد.
الگوریتم تازگی محتوا (Freshness Algorithm)
در سال 2011، گوگل الگوریتم رتبه بندی خود را تغییر داد تا محتوای جدید را در بالای نتایج خود قرار دهد. به این ترتیب، اگر موضوعی در زمان خاصی داغ باشد یا رویدادی اتفاق بیفتد، کاربران می توانند محتوای مرتبط را به سرعت پیدا کنند.
الگوریتم گوگل دنس (Google Dance)
گوگل چندین بار وب سایت ها و صفحات جدید را در صفحه نتایج خود جابه جا می کند تا رفتار کاربران را در صفحه جستجو زیر نظر بگیرد و صفحه جدید را بر اساس تعداد کلیک ها، زمان صرف شده در صفحه و رفتار کلی کاربران رتبه بندی کند.
گاهی اوقات Google Dance ممکن است برای صفحه ای اتفاق بیفتد که به تازگی ایجاد نشده است. دلیل آن می تواند این باشد که گوگل به تازگی به این صفحه توجه کرده است و به آن فرصتی برای رتبه بالاتر می دهد. اگر این صفحه زمانی که در رتبه اول و دوم گوگل رقص قرار می گیرد بتواند کاربران را جذب کند، مطمئنا تاثیر خوبی در رتبه آن خواهد داشت.
الگوریتم کافئین (Google Caffeine)
الگوریتم تپه (Hilltop Algorithm)
این الگوریتم یکی از قدیمی ها می باشد، هدف الگوریتم هیلتاپ یا تپه شناسایی صفحاتی است که برای موتورهای جستجو مفید هستند. در آن زمان زمانی که کاربر یک کلمه را جستجو میکرد، ممکن بود آن کلمه با موضوعات مختلف ارتباط داشته باشد و گوگل نتواند صفحه درست و صحیحی را در اختیار کاربر قرار دهد. این الگوریتم برای شناسایی صفحات خاص و معتبر طراحی شده است و با الگوریتم پیج رنک نقش مهمی در رتبه بندی سایت دارد.
الگوریتم ونیز (Venice Algorithm)
الگوریتم ونیز به عنوان یک به روز رسانی قابل توجه در ارتباط با جستجوی محلی در نظر گرفته می شود. در این الگوریتم که در سال 2012 معرفی شد، IP یا موقعیت جغرافیایی مشخص شده برای وب سایت نیز در نتایج جستجوی گوگل گنجانده شده است.
الگوریتم دزد دریایی (Pirate Algorithm)
همانطور که از نام الگوریتم دزدان دریایی پیداست، گوگل با ایجاد این آپدیت در سال 2012 سعی کرد با کپی برداری و سرقت علمی مطالب از سایت های دیگر مقابله کند. به این ترتیب سایت هایی که اطلاعات تکراری منتشر می کنند منفی تلقی می شوند. به خصوص وب سایت هایی که در زمینه دانلود کتاب، فیلم یا موسیقی بدون کپی رایت فعالیت می کنند، تحت تاثیر الگوریتم دزدان دریایی قرار می گیرند. در واقع دقت و قدرت این الگوریتم به حدی نبوده است که بتواند هر وب سایت جدیدی که محتوای دزدیده شده را پیدا کند.
الگوریتم E-A-T
الگوریتم E-A-T در واقع مخفف سه کلمه Expertise، Authoritativeness و Trustworthiness است و به وضوح بر تخصص، اعتبار و اعتماد تأکید دارد. گوگل با توجه به حساسیت وب سایت های بهداشتی، مالی و حقوقی و نحوه ارتباط مستقیم آنها با جان و مال مردم، الگوریتمی به نام E-A-T منتشر کرد.
الگوریتم MUM (Multitasking United Model Algorithm)
الگوریتم MUM همانطور که از نامش پیداست، می تواند چندین کار را همزمان انجام دهد. برخلاف الگوریتم های دیگر که وظایف را تک تک انجام می دهند، الگوریتم MUM چندین کار را با هم انجام می دهد. به عبارت دیگر، به طور همزمان خواندن متن، درک مفهوم و تأیید آن با ضبط ویدیویی و صوتی را امکان پذیر می کند. همچنین به بیش از 75 زبان زنده دنیا مسلط است، بنابراین می تواند به طور دقیق اطلاعات کسب کند و به سوالات پیچیده کاربران پاسخ دهد.
الگوریتم EMD (Exact Match Domain)
الگوریتم EMD در این 10 سال چندین بار به روز شده است و هدف اصلی آن حذف سایت هایی است که به صورت اسپم استفاده می شوند و محتوای بد تولید می کنند. وب سایت هایی که محتوای بی کیفیت تولید می کنند که نمی توانند نیازهای مخاطبان خود را برآورده کنند و برای آنها ارزش ایجاد نمی کنند، بیشتر از سایر وب سایت ها با این الگوریتم مواجه می شوند.
کلام آخر :
الگوریتمهای گوگل از یک طرف میتوانند باعث جریمه یا تنزل رتبه وبسایتها شوند، اما به شرطی که قوانین را نقض کنند. در بسیاری از موارد این الگوریتم ها به کاربران کمک کرده اند. این الگوریتم های موتورهای جستجو هستند که باعث بهبود ارائه نتایج جستجو، ایجاد رقابت بین وب سایت ها و افزایش کیفیت محتوای ایجاد شده در وب سایت شده اند.
اگر صاحب سایت هستید و می خواهید کاربران بیشتری را به سایت خود راهنمایی کنید، باید بر اساس الگوریتم های گوگل سئو کنید تا از آسیب احتمالی جلوگیری کنید. در این مقاله سعی شده تعداد زیادی از الگوریتم های گوگل را در خود جای دهد و به صورت مرتب این محتوا بروز خواهد شد.
درباره علی گودرزی
سئو یعنی عشق... 13 سال شبانه روز با ماوس راه های زیادی رو پیمودم و این داستان همچنان ادامه دارد.
نوشتههای بیشتر از علی گودرزی
دیدگاهتان را بنویسید