آموزش تولید محتوا 10 تکنیک برتر جهت جذب مخاطب
تولید محتوا چیست؟ چه کارها و اقداماتی باید انجام دهیم که مخاطبان را درگیر محتوای خود کنیم در این مقاله از سئو کوچ ایران با ما همراه باشید تا 10 تکینک برتر و طلایی مربوط به تولید محتوا را قدم به قدم به شما کاربران عزیز توضیح دهیم.
هر اطلاعاتی شامل (ویدیو، تصویر،صوت،متن و…) که انسان بتواند آن را درک کند و حاوی پیام باشد را محتوا می گویند. محتوا الزاماً فقط در فضای مجازی رد و بدل نمی شود. همین که شما در خانه با پدر، مادر، خواهر و برادر خود به صورت شفاهی صحبت می کنید این خود یک نوع تولید محتوا می باشد. بارها گفته ایم و می گوییم اگر قرار است تولید محتوا انجام دهید فقط خودتان را جای کاربرتان قرار دهید. بزرگترین رمز موفقیت بعضی از مدیران سایت این است که مخاطب را درگیر محتوای خود و برای آنها نویسندگی و ایجاد ارزش می کنند نه برای حال دل خودشان که هیچ نتیجه ای در بر نمی گیرد.
پیشنهاد می شود قبل از تولید محتوا سئو داخلی سایت خود را به خوبی انجام دهید و بعد از آن به دنبال تولید محتوا بروید.
تعریف ساده بازاریابی محتوا :
به صورت ساده اگر بخواهیم تعریفی برای بازاریابی محتوا داشته باشیم، ارائه محتوای مرتبطت و ارزشمند به مخاطبان هدف برای رسیدن به اهداف کسب و کار (جذب و نگه داری مشتری) می باشد. یک مثال عامیانه بزنیم، فرض کنید شما به فروشگاه کفش فروشی در شهر خود مراجعه می کنید، در ابتدا وارد فروشگاه می شوید بعد از سلام و احوال پرسی، قیمت کفش موردنظر خود را می پرسید. فروشنده شروع به تولید محتوا شفاهی یا به اصطلاح بازاریابی محتوایی می کند. و قیمت، اندازه، نوع آن از لحاظ اینکه چرم است یا خیر، کاربرد، کیفیت و در نهایت تخفیف را به مشتری خود توضیح می دهد و سعی دارد مشتری را راغب کند که کفش مورد نظر را خریداری کند. در فضای مجازی هم به همین شکل می باشد یعنی اطلاعات محصولات را به صورت تخصصی از طریق متن، تصویر، ویدیو و یا پادکست ارائه می دهند.
اثر گذاری محتوا مثل گلوله برف است
اگر تولید محتوا را مانند گلوله برف حساب کنیم در ابتدا شاید اثرات کمی داشته باشد ولی اگر برای مخاطب خود ارزش ایجاد کرده باشید، محتوای شما به سرعت ترند و در نهایت به یک گلوله بزرگ بهمن تبدیل می شود و اثرگذاری فوق العاده خواهد داشت. بارها بارها به در جاهای مختلف تاکید کرده ایم که سلاح همه صاحبان و مدیران سایت تولید محتوای آنهاست، اگر به خوبی صورت بگیرد بیشترین جذب و بالاترین فروش را خواهند داشت.
همیشه این سه سوال را قبل از تولید محتوا از خودتان بپرسید
- چرا مخاطب، محتوای من را باید بخواند؟
- چرا مخاطب باید از محتوا استفاده کند؟
- چرا مخاطب باید محتوا من را به اشتراک بگذارد؟
شاید در اینستاگرام بارها برخورده اید که محتوایی را منتشر کرده اید و کیفیت بالای محتوای شما باعث شده تعداد کامنت ها، ذخیره کردن و همچنین اشتراک گذاری بالا رود و در نهایت پست شما در اکسپلور اینستاگرام نمایش داده شود. این سه سوال است که نیاز کاربران را رفع می کند اگر محتوای شما با کیفیت و جذاب باشد در وهله اول مخاطب با خواندن ترغیب می شود به عنوان الگو از محتوای شما استفاده کند و درنهایت آن را در جاهای مختلف منتشر و به اشتراک بگذارد.
3 مرحله اساسی تولید محتوا
1- تحلیل و تحقیق
در ابتدا قبل از تولید محتوا ابتدا باید شروع به تجزیه تحلیل و تحقیق کلمات کلیدی نمایید. تا زمانی که کلمات کلیدی رقبا یا کلید واژه هایی که بالاترین نرخ جستجو را دارند پیدا نکنید شما نمی توانید دست به کیبورد بشوید. باز هم به عنوان تاکید اشاره می کنیم قبل از تولید محتوا چیزی که نیاز کاربران شما می باشد را پیدا و بعد از آن شروع به تولید محتوا می کنید.
2- تولید محتوا
بعد از تحقیق کلمات کلیدی، حالا دست به کیبورد می شویم و تولید محتوا را شروع می کنیم. بارها بارها گفته ایم خودتان را جای کاربرتان قرار دهید، سعی کنید تولید محتوا به شکلی جلو ببرید که همیشه آغاز و مقدامه داشته باشد و بعد نیازهای کاربر را در محتوا بررسی و در ادامه محتوا آن ها را رفع می کنید. به هیچ عنوان از جملات حاشیه ای استفاده نکنید و بدون اتلاف وقت، اصل مطلب را به مخاطب ارائه می دهیم.
3- اشتراک گذاری محتوا
بعد از تولید محتوا و اتشار مطلب، باید برای اشتراک گذاری آن دست به کار شوید. سعی کنید در شبکه های اجتماعی و… خود و دوستان مطالب مهم سایت خود را ارسال کنید تا دیگران از طریق این وارد سایت شما شوند و در نهایت ترافیک سایت شما وقتی بالا رود امتیاز ویژه ای برای سئو محسوب می شود.
انواع محتواهای دیجیتال با توجه به فرمت آن
- متنی
- صوتی (پادکست)
- تصویری
- ویدیو
انواع تولید محتوا باید متناسب با شخصیت کاربر باشد. به عنوان مثال، اگر می دانید که کاربران زمان زیادی را در سایت شما صرف نمی کنند، ارائه محتوای صوتی یا ویدیویی می تواند گزینه خوبی برای شما باشد. با استفاده از این، کاربران می توانند در هر زمان و هر مکان به محتوای صوتی شما گوش دهند.
توجه به این نکته مهم است که محتوای متنی همچنان از نظر گوگل بیشترین اعتماد را دارد. بنابراین، مطمئن شوید که محتوای متنی SEO را در وب سایت خود دارید و از انواع دیگر استفاده کنید.
روش های تولید محتوا متنی:
- نویسندگی
- بازنویسی
- ترکیب کردن
- ترجمه
- تایپ کتاب
- خرید محتوا
10 تکنیک برتر و طلایی جهت جذب مخاطب
قبل از هر کاری در ابتدا قرار است نکاتی را رعایت کنید تا محتوای شما به راحتی هر چه تمام در صفحه اول گوگل قرار گیرد این نکات عبارتست از:
1- کامل بودن محتوا
لطفاً توجه داشته باشید که ممکن است صدها و هزاران مقاله در مورد کلمات کلیدی وجود داشته باشد. کاربران کدام صفحات از این محتوا را برای خواندن انتخاب می کنند؟ سایتی که بتواند به تمام سوالات آنها پاسخ دهد. بنابراین مطالب را طوری بنویسید که کامل و جامع باشد و بتواند به تمام سوالات خواننده پاسخ دهد.
2- ساده و قابل فهم بنویسید
همیشه فرض کنید که خوانند شما هیچ پیش زمینه ای از محتوا شما ندارد، حتی اگر مطلبی را تخصصی توضیح دهید، اول محتوا حتما ذکر کنیم! آیا به دلیل زبان سخت و نامفهوم، خواندن یک متن را بعد از چند سطر اول متوقف کرده اید؟ یکی دیگر از اصول مهم در تولید محتوا، داشتن زبان روان می باشد. کاربران شما باید بتوانند محتوای نوشته شده را به راحتی درک و درک کنند.
3- رعایت تیتربندی و هدینگ
4- استفاده از زیر عنوان ها
5- اثر بخش و جذاب بنویسید
چند روش جذاب برای تولید محتوا که می توانید به راحتی ترافیک سایت خود را افزایش دهید عبارتست از :
-
روش پوست پیازی
در این روش مثل پیاز لایه به لایه وارد محتوا شوید به هیچ عنوان از کلمات تخصصی و گیج کننده در ابتدای محتوای خود استفاده نکنید و باید محتوای شما کاملاً گویا و خوانا باشد.
-
نگاه به محتوا از تمامی زوایا
اگر قرار است محتوا تولید کنید باید به تمامی زوایا آن نگاه کنید به هیچ عنوان به صورت ساده به مطلب خود نگاه نکنید. برای مثال فرض کنید در مورد یک خبر در مورد شکسته شدن شیشه یک ماشین را بنویسید در ابتدا باید به آن فکر کنید علت شکسته شدن شیشه خودرو چیست؟ ممکن است در درگیری این اتفاق افتاده باشد یا سرقتی صورت گرفته با سنگ به آن پرتاب شده و یا حوادث طبیعی باعث این اتفاق باشد. پس تمامی زوایا را باید بررسی و بعد از آن دنبال راه حل باشید.
-
محتوا فقط برای کاربر
کاربران سایت سرمایه شماست، اگر کاربر از محتوای شما ناراضی باشد، گوگل متوجه آن خواهد شد، شما محتوا را جذاب تولید و ایجاد ارزش می کنید که ترافیک سایتتان بالا رود نه برعکس، اگر متوجه آن شدید که با کلی تولید محتوا بازخورد خوبی از سایت و فروش نگرفته اید، مطمئناً یه جایی کارتان لنگ می زند و باید آن را رفع کنید و بررسی کنید علت و مشکل از کجاست.
-
محتوای ایرانیزه
به عنوان مثال اگر سایت راه اندازی کرده اید که در مورد گردشگری می باشد، سعی کنید از جاهای دیدنی کشور ایران صحبت و تولید محتوا کنید، چون مخاطب شما هیچ حس و حالی از طبیعت خارج کشور نمی گیرد، زیرا امکان سفر شاید وجود نداشته باشد. در صورتی، اگر مکان های مختلف ایران را از لحاظ چهار فصل و جاهای دیدنی در معرض نمایش قرار دهید، همین تولید محتوا ایجاد حس آرامش و سفر را القاء می کند. همچنین می توانید از بهترین رستوران ها، سوغات های شهرهای مختلف و… مثال بزنید.
-
انتقال اطلاعات مفید
هیچ وقت از انتقال اطلاعات مفید و کاربردی که می دانید برای مخاطب ارزش ایجاد کرده اید نترسید. همیشه این را از ذهن خود دور کنید که اگر به قول عامیانه فن گوزه گری را اگر آموزش دهم رقیب زیاد و بازار کار خودم خراب می شود و… باور کنید اگر کسی چنین تفکری داشته باشد به جای پیشرفت، پسرفت خواهد کرد، چرا که هر چند بهترین آموزش هم ارائه بدهید ولی متاسفانه تعداد خیلی کمی عملگرا هستند و به بهترین آموزش دنیا هم عمل نمی کنند. ولی شما رسالت اصلی خود را انجام داده اید و می توانید حتی از شخصی که به این آموزش ها عمل کرده به عنوان یک نیروی کار حرفه ای استفاده کنید.
6- از کلمات کلیدی هوشمندانه استفاده کنید.
یکی از مهمترین نکات در تولید محتوا، یافتن کلمات کلیدی مناسب و استفاده از آنها در مقاله است. چند سال پیش هر چه تعداد کلمات کلیدی در یک مقاله بیشتر باشد، گوگل در تعیین و رساندن آنها به بالای نتایج جستجو تاثیر بیشتری دارد. اما در چند سال گذشته الگوریتم های گوگل به طرز چشمگیری تغییر کرده است. این الگوریتم ها قوانین جدیدی برای بررسی محتوای تولیدی هستند.
تعداد کلمات کلیدی در محتوای شما باید نرمال باشد. به طور کلی، شما می توانید حداقل 1 و حداکثر 3 کلمه کلیدی در هر 100 کلمه داشته باشید.کلمه کلیدی باید در پاراگراف اول و آخر وجو داشته باشد. از کلمات کلیدی در زیر عنوان ها و عنوان ها استفاده کنید. از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید. عامل مهم دیگر تراکم ترکیبی کلمه کلیدی در متن است. به عنوان مثال، یک کلمه کلیدی را چندین بار در یک پاراگراف تکرار کرده و اینجور نباشد که از آن در پاراگراف های دیگر استفاده نکنید.
7- قاتل وب سایت شما = کپی محتوا از وب سایت های دیگران
به هیچ عنوان تاکید میکنیم حتی اگر دو هزار کلمه تولید محتوا کرده باشید ولی دو خط آن کپی باشد، گوگل آن را شناسایی می کند. سعی کنید از محتوای یونیک شده استفاده کنید و اگر می خواهید از منابع مختلف فارسی و انگلیسی استفاده کنید آن را به سبک خود بازنویسی کنید.
8- رعایت ویراستاری محتوا
9- درج لینک داخلی و لینک خارجی
لینک دهی داخلی و خارجی یکی از اصول مهم در بحث سئو محتوا می باشد که حتما باید رعایت شود. با این کار رتبه صفحه یا صفحاتی که قرار است رنک بگیرد بالا می رود.لینک دهی به دو صورت داخلی و خارجی انجام می شود و خوانندگان مقاله شما می توانند از طریق لینک مورد نظر وارد صفحه یا سایت دیگری شوند.
10- برورسانی مدام محتوا
کار شما پس از ایجاد محتوا و انتشار آن در سایت تمام نمی شود. برای اینکه سایت شما همیشه در جستجوی کلمات کلیدی گوگل ظاهر شود، باید محتوای خود را به روز کنید. به عنوان مثال، مقاله شما ممکن است اولین نتیجه گوگل برای جستجوی کلمه کلیدی به مدت یک ماه باشد. در این مدت سایت های دیگر قطعا مقالات جدید مرتبط با آن اصطلاح را آپلود می کنند که منجر به افت رتبه سایت شما می شود.
برای اینکه از رقبا جلوتر بمانید، باید مدام نوشته های خود را به روز کنید. نکته مهم این است که با انجام این کار برای گوگل ارزش بیشتری دارید زیرا گوگل به روز رسانی مقالات قدیمی را بیشتر از ارسال مقالات جدید ارزش می دهد.
سوالات متداول:
1- آیا کپی محتوا از سایت های دیگر مجاز است؟
خیر، اکیداً توصیه می کنیم که سایت شما مورد جریمه و اسپم گوگل قرار نگیرد از کپی کردن پرهیز کنید و در صورت کپی محتوا را بازنویسی کنید و لینک منبع را در محتوای خود درج کنید.
2- کدام سبک تولید محتوا بیشتر دیده می شود؟
اگر هر سه مورد (متن، تصویر، صوت یا ویدیو) با یکدیگر ترکیب شوند بهترین روش تولید محتوا انجام می شود و براحتی دیده خواهد شد.
3- آیا محتوای یونیک شده برای انتشار کافیست؟
خیر شما یکی از مراحل از چند مرحله را انجام داده اید. محتوای شما باید خوانا، روان، گیرا، با کیفیت، جذاب، رعایت علائم ویراستاری، رعایت تیترها و هدینگ ها، رعایت زیر عنوان ها، رعایت کلمات کلیدی اصلی، رعایت کلمات کلیدی LSI، رعایت لینک های داخلی و خارجی و به طور کلی سئو محتوا را به خوبی انجام دهید.
4- تعداد کلمات استاندارد در تولید محتوا چقدر می باشد؟
از نظر سئو کوچ ایران اگر محتوایی قرار است به خوبی دیده شود حداقل تعداد کلمات محتوا باید 1000 کلمه و بهترین حالت 2000 کلمه و حداکثر 3000 کلمه باشد.
5- اگر محتوای من بیشتر 3000 کلمه شد، تکلیف چیست؟
اگر تولید محتوای شما بیشتر از 3000 کلمه شود می توانید به صورت هفتگی و سریالی آن را بروز کنید. به این صورت که بستگی به تعداد کلمات محتوای شما دارد. اگر محتوا شما بالای 20 یا 30 هزار کلمه باشد، شما باید هفتگی بین 1000 تا 1500 کلمه به متن خود اضافه و اصلاح کنید، یا اگر تعداد کلمات شما پایین تر باشد می توانید بین 500 تا 600 کلمه در هر هفته یا ماه اضافه کنید.
کلام آخر :
شما می توانید با تکنیک های گفته شده بهترین تولید محتوا را از دید کاربر داشته باشبد، به شرطی که در کنار تولید محتوای متنی از ویدیو و عکس های زیبا و جذاب غافل نشوید.
درباره علی گودرزی
سئو یعنی عشق... 13 سال شبانه روز با ماوس راه های زیادی رو پیمودم و این داستان همچنان ادامه دارد.
نوشتههای بیشتر از علی گودرزی
دیدگاهتان را بنویسید