سئو داخلی چیست؟ 10 تکنیک طلایی و برتر
سئو داخلی یا On Page SEO از مهم ترین اقداماتی که مدیران سایت و یا متخصصان سئو در ابتدا باید آن در نظر بگیرند، چرا که وقتی وب سایتی تحویل یک کارشناس سئو قرار می گیرد، در ابتدا باید سئو درون صفحه سایت را تحلیل کند که از نظر محتوایی و فنی مشکلی نداشته باشد و بعد از آن به دنبال سئو خارجی می روند. در ادامه با ما همراه باشید تا 10 تکنیک طلایی و برتر را به صورت کامل در مورد سئو داخلی ارائه دهیم.
سئو داخلی چیست؟
سئو درون صفحه (On-Page SEO) به تمامی تکنیک های گفته می شود که درون سایت انجام می شود. این موارد شامل تولید و سئو محتوا، انجام کارهای فنی و تکنیکال (برنامه نویسی، بهینه سازی سرعت سایت و…) می باشد.
یک مثال کلی برای شما توضیح دهیم؛ فرض کنید شما قرار است سایتی را راه اندازی کنید، در ابتدا به فکر خرید دامنه، هاست و قالب هستید، بعد از خریداری این موارد قرار است قالب را بر روی هاست پیاده سازی کنید.
بعد از پیاده سازی قالب؛ شما باید کارهایی از قبیل، پاک کردن مطالب اضافی قالب، طراحی صفحات، تعریف دسته بندی ها، بهینه سازی سرعت سایت و… را انجام دهید و بعد به سراغ تولید محتوا بروید. یعنی شما باید مقدماتی را انجام دهید و بعد به سراغ تولید محتوا بروید، بعد از تولید محتوا باید سئو محتوا را انجام دهید و در گام بعدی، سئو خارجی را انجام دهید.
ضرب المثلی وجود دارد که در ابتدا، چه چیزی برای گفتن و ارائه دارید؟ پس تا زمانی که مسئله داخلی سایت شما حل نشود نمی توانید به کارهای خارجی آن فکر کنید. شما تا زمانی مطلبی نداشته باشید، طبیعتاً بازدید کننده ای هم نخواهید داشت، تا زمانی که سئو محتوا را انجام ندهید محتوای شما در موتورهای جستجو کمتر و یا دیده نخواهد شد.
انواع سئو داخلی :
سئو درون صفحه یا داخلی به دو بخش اصلی تقسیم می شود که عبارتست از :
-
- سئو محتوا (Content SEO): شامل فرآیند هایی برای بهتر دیده شدن مقالات، محصول و خدمات ما انجام می شود.
- سئو تکنیکال (Technical SEO): شامل فرآیند هایی که با انجام آن، سایت خود را از لحاظ فنی برای موتورهای جستجو بهینه می کنیم. این فرآیندها شامل سرعت، امنیت و… مربوط به کارهای تکنیکال می باشد.
مهم ترین اقدامات سئو داخلی در قسمت تکنیکال یا فنی چیست؟
-
- قالب شما باید ریسپانسیو یا حالت واکنش گرا در موبایل، تبلت و نسخه دسکتاپ باشد.
- سرعت لود صفحات سایت شما باید طبق استانداردهای تعیین شده بهینه شود.
- ثبت نقشه سایت در گوگل.
- ساخت سایت مپ برای ایندکس بهتر صفحات توسط گوگل.
- ساخت Robots.txt جهت اعلام ایندکس و عدم ایندکس صفحات تعیین شده.
- استفاده هوشمندانه از متاتگها مورد نیاز.
- استفاذه از عناوین جذاب بر اساس اصول کلی سئو
- توجه به لینک های داخلی صفحات.
شما با مراجعه به مقاله سئو تکنیکال تمامی تکنیک های فنی را جهت بهبود رتبه برتر مطالعه نمایید.
هر دو فرآیند فقط فقط به جهت بهبود رتبه در موتورهای جستجو نمی باشد، بلکه می توان با این اقدامات سایت شما به یک مارکتینگ موفقی تبدیل شود.
10 تکنیک طلایی و برتر در سئو داخلی و رتبه بندی گوگل:
با انجام این تکنیک ها مطمئناً سایت و محتوای شما به سرعت در موتورهای جستجو ایندکس و توسط کاربران دیده خواهد شد.
1- تحقیق کلمات کلیدی (Keyword research):
همیشه این را به یاد باشید که قبل از تولید محتوا باید کلیدواژه هایی که بیشترین جستجو از دید کاربران را دارد را یادداشت نمایید.
2- تولید محتوا (Content production):
همیشه خودتان را جای کاربر قرار دهید، برای کاربر تولید محتوا، و برای موتورهای جستجو بهینه کنید. حتماً این را در نظر بگیرید که بزرگترین ضربه ای که به رتبه سایت وارد می شود و موتور جستجوی گوگل آن را جریمه میکند، محتوای کپی یا به عبارت دیگر (Duplicate content) است.
شما هیچ وقت با محتوای کپی شده نمی توانید برای کاربر خود ایجاد ارزش کنید. همچنین محتواهای بی کیفیت و بی اهمیت از سوی گوگل شناسایی و برای شما امتیاز منفی خواهد داشت. اکیداً توصیه می کنیم بدون تحقیق، تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی، تولید محتوا را انجام ندهید.
مقاله مرتبط: آموزش تولید محتوا 10 تکنیک برتر جهت جذب مخاطب
3- خوانایی محتوا (Content readability):
خوانایی و ویراستاری یکی از اصول اصلی در تولید محتو می باشد. قرار نیست کاربر تمامی مقاله شما را مطالعه کند، اکثر کاربران بخش مهم محتوای شما را مطالعه می کنند. پس وقتی محتوا شما بصورت سلسله مراتب و سریالی از مقدمات شروع و به سمت تخصصی شدن برود، زمان ماندگاری کاربر در سایت شما رو بالاتر می برد و در نتیجه رنک صفحه و سایت شما در گوگل افزایش پیدا می کند.
4- عنوان صفحه (Page Title):
عنوان صفحه یکی از مهمترین عامل سئوی داخلی می باشد. توجه داشته باشید که هر صفحه (مقاله ، محصول و…) باید دارای عنوان یکتا باشد و کلید واژه مهم در آن قرار گیرد.
مثال : یک مقاله آموزشی در مورد سئو داخلی قرار است در سایت درج کنیم. بهترین تکنیک این است که در کنار کلمه کلیدی اصلی از صفت ها وعناوین جذاب استفاده کنیم. پس عنوان را به این سبک خواهیم نوشت “مهمترین نکات طلایی سئو داخلی”
نکته : استاندارد نمایش عنوان صفحه در موتور جستجوی گوگل حداکثر 60 کاراکتر می باشد که باید کاملا آن را رعایت کنید.
5- تگ توضیحات (Meta Description):
استفاده از دیسکریپشن در مقاله یکی از ضروری ترین اقدامات سئو داخلی است، چرا که اگر کاربری عنوان مطلبی را جستجو کند در پایین عنوان شما چکیده ای درمورد مقاله یا محصول درج شده که این عامل باعث می شود که کاربر شما راغب شود بر روی لینک سایت شما کلیک کند یا خیر
نکته مهم : در الگوریتم های جدید گوگل به شدت استفاده از تگ توضیحات یا به عبارتی Meta Description توجه ویژه ای شده و بهترین مکان است، که از کلمات کلیدی و LSI مرتبط صفحه هدف استفاده کنید.
6- سئو محتوا (Content SEO) : حتما این نکات زیر را در بهینه سازی محتوا انجام دهید.
- خودتان را جای کاربر قرار دهید و برای کاربر تولید محتوا کنید.
- از کلمات کلیدی مرتبط با همان محتوا استفاده کنید.
- کلید واژه مرکزی (کلید واژه استفاده شده در عنوان) در ابتدای محتوا استفاده شود.
- عدم استفاده مکرر از عبارت کلیدی در پاراگراف اول : چون برای کاربر خسته کننده می شود.
- حداقل محتوای شما باید 300 کلمه و اندازه مطلوب آن 2000 و حداکثر 3000 کلمه می باشد.
- بروزرسانی مدام محتواهای خود را در لیست کارهای هفتگی خود داشته باشید.
- فقط فقط برای هر مقاله یا محصول یک تگ هدر1 (H1) قرار دهید.
- حتما از تگ های H2 و H3 در محتوای خود استفاده کنید.
- از جملات تکراری کاملا پرهیز کنید.
- استرانگ (Strong) کردن کلمات کلیدی که برای هر کلید واژه فقط لازم است یکبار استفاده شود.
- برای محتوای خود حتما از تصاویر و ویدیو، در کنار متن استفاده کنید.
- حتما چگالی کلمات کلیدی را رعایت نمایید. مثلا اگر مقاله شما 1000 کلمه ای می باشد باید 5 بار کلید واژه اصلی را درون محتوا و در جاهای مختلف مثل پارگراف اول، دوم، سوم و انتها قرار دهید تا گوگل متوجه شود شما در این مقاله در مورد چه موضوعی صحبت می کنید.
7- آدرس صفحه (URL):
سوالات متعددی در مورد اینکه، آیا آدرس صفحه به صورت انگلیسی بهتر است یا فارسی؟ در واقع می شود گفت که انگلیسی باشد بهتر است. چون که در بحث سئوی خارجی و لینک سازی آدرس های فارسی به خوبی تشخیص داده نمی شوند. ولی از لحاظ سئو تاثیر منفی به صفحه و یا سایت شما وارد نمی کنند. نکته : آدرس صفحات هر چه کوتاه تر باشد می تواند نتیجه بهتری را در گوگل داشته باشد.
8- استفاده از خصوصیت Alt تصاویر:
علاوه بر اینکه حتما در محتوای خود باید از تصاویر جذاب استفاده کنید. تمامی خصوصیات Alt و یا به عبارتی متن جایگزین تصاویر را درج کنید. این مسئله یکی دیگر از موارد سئو داخلی می باشد که باید توجه ویژه ای به آن شود.
9- لینک داخلی (Internal link):
یکی دیگر از عوامل مهم در سئو داخلی، ارتباط صفحات داخلی سایت با یکدیگر از طریق لینک می باشد. شما نباید در یک مقاله زیاده گویی کنید چون متون طولانی، خسته کننده و دور از حوصله کاربر می باشد. پس شما اگر به مواردی در مقاله برخوردید که هر کدام توضیحات مفصلی دارد می توانید با لینک دادن به صفحه داخلی دیگری توضیحات هر کدام را به صورت جداگانه ضمیمه مقاله خود کنید.
10- لینک خارجی (External link):
حتماً در محتوای سایت خود به سایت های مرتبط خارجی که اعتبار بسیار بالایی دارند لینک بدهید و با این کار می توانید رنک سایت خود را به راحتی بالا ببرید.
حالا بریم در مورد سئوالات متداول و پر تکرار :
تفاوت لینک داخلی با بک لینک چیست؟
لینک داخلی به این معناست که ازطریق محتوا (مقاله ، محصول) بین صفحات داخلی سایت خود لینک دهید که کاربر اگر نیاز به مطالعات بیشتری داشته باشد به دیگر صفحات سایت شما مراجعه کند. ولی بک لینک به لینک هایی می گویند که از دیگر سایت ها به سایت شما اشاره می کنند. هر دو در سئو ارزشمند هستند ولی کیفیت بک لینک نسبت به لینک داخلی به دلیل اینکه با سختی ساخته می شود بیشتراست.
حداکثر لینک داخلی در محتوا چه تعداد می باشد؟
تعداد آن دقیقاً مشخص نیست ولی سعی کنید از لینک هایی استفاده کنید که با محتوای فعلی مرتبط است و صرفاً جهت لینک دادن به صورت مصنوعی لینک غیر مرتبط داخلی قرار ندهید.
حداکثر لینک خارجی در محتوا چه تعداد می باشد؟
سعی کنید متناسب با محتوای خود قرار دهید، هیچ وقت افراط یا تفریط نکنید، اگر شما بیش از اندازه از لینک خارجی در محتوای خود استفاده کنید گوگل این تشیخص را می دهد که محتوای شما هیچ آورده و ارزشی برای کاربرایجاد نکرده است، و ممکن است به رتبه سایت شما آسیب وارد شود.
آیا لینک دادن در سئو داخلی اهمیت دارد؟
باید گفت که به کمک لینک داخلی به گوگل اعلام میکنیم که تمامی صفحات مربوط به سایت شما را پیدا کند و اگر لینک دهی را به خوبی و درستی انجام دهیم، قطعاً اعتبار یا رنک صفحه به مراتب بالاتر خواهد رفت.
چه ابزارهایی جهت چک کردن سئومحتوا و بررسی لینک های داخلی و خارجی وجود دارد؟
ابزارهای مختلفی وجود دارد که شما می توانید سئو داخلی خود را چک کنید، ولی اگر از CMS وردپرس استفاده می کنید به شما این دو ابزار کاربردی را پیشنهاد می کنیم.
- افزونه Yoast SEO: می توانید براحتی بعد از نصب این افزونه تمامی فرآیندهایی که در مقاله گفته شد را بررسی نماید.
با مراجعه به آموزش جامع افزونه Yoast SEO می توانید تمامی تکنیک ها و نحوه کار با این افزونه را براحتی هر چه تمام فرا گیرید. - افزونه Rank math: این افزونه نیاز به تعریف ندارد تمامی چیزهایی که یک کارشناس و یا متخصص سئو نیاز دارد را این افزونه برآورده می کند. شما می توانید با کلیک بر روی آموزش جامع افزونه رنک مث، نحوه کار با این افزونه دوست داشتی را آموزش ببینید.
جمع بندی: تمامی اصول سئو داخلی و 10 تکنیک طلایی و برتر در این مقاله آموزش داده شد و حال باید تمامی این تکنیک ها را به صورت عملی در سایت خود پیاده سازی نمایید.
شما اگر میخواهید در سئو داخلی پیشرفت کنید و کاملا تمامی تکنیک های مربوطه را به صورت جامع و عملی آموزش ببینید، به شما پیشنهاد میکنیم دوره جامع سئو کوچ ایران را تهیه و مبانی و اصول سئو را به صورت کوچ محور آموزش، و تا زمانی که شما در زمینه سئو کارشناس و یا حتی مربی نشوید وب سایت سئو کوچ ایران به صورت مستمر به عنوان پشتیبان در خدمت شما کاربران محترم خواهد بود. هدف این دوره کوچ محور، تربیت مربی های خلاق و نوآور می باشد که به راحتی هرسایتی را مثل آب خوردن تحلیل و بررسی نمایند.
درباره علی گودرزی
سئو یعنی عشق... 13 سال شبانه روز با ماوس راه های زیادی رو پیمودم و این داستان همچنان ادامه دارد.
نوشتههای بیشتر از علی گودرزی
دیدگاهتان را بنویسید